Snel reserveren: bel nu 020-2612673
Omvang is geen maat voor veiligheid.
Dankzij zijn actieve veiligheidssystemen helpt de smart ongevallen en hachelijke situaties van meet af aan tegen te gaan. En als het dan toch een keer misgaat helpen de veiligheidssystemen de bestuurder en passagier tegen de gevolgen ervan te beschermen.Passieve bescherming rondom.
De smart beschikt over een innovatief veiligheidsconcept om je in geval van nood te beschermen. Het middelpunt van het passieve veiligheidsconcept wordt gevormd door de TRIDION-veiligheidskooi. Deze uit drie lagen staal bestaande kooi biedt optimale veiligheid in een compacte ruimte en beschermt met een zo klein mogelijke vervorming van het passagierscompartiment.

Actieve veiligheid.
Bij onverwachte situaties biedt ESP® je ondersteuning bij het stabiliseren van de auto terwijl het antiblokkeersysteem (ABS) ervoor zorgt dat de rem- of uitwijkmanoeuvre zo optimaal mogelijk verloopt. En wanneer je in een gevaarlijke situatie wel snel maar niet hard genoeg op de rem trapt, zorgt het hydraulische rake assist system ervoor dat de volledige remkracht ter beschikking staat.

Integrale veiligheidsstoelen.
Door de constructie van staalplaat met geintegreerde hoofdsteunen zorgen de zetels voor hoge stabiliteit. Bij een frontale botsing zorgt de gordelspanner er binnen milliseconden voor dat er geen speling meer is. De hogere zitpositie zorgt niet alleen voor een uitstekend overzicht maar biedt ook de nodige bescherming bij een ongeval omdat de inzittenden zich boven de directe gevarenzone bevinden.

Airbags.
Bij een frontale botsing zorgen de twee full-size frontairbags voor de best mogelijke bescherming van de inzittenden.
Bel mij terug